Joga

Šta je sve potrebno za izvođenje joge?

Ova tehnika praktikuje položaje, odnosno pokrete tela, disanje i meditaciju.

Jogu možete praktikovati u specijalizovanom joga centru, vašoj lokalnoj teretani ili kod kuće. Ukoliko odlazite na grupne časove joge, tamo ćete najverovatnije dobiti sve što vam je neophodno za tu sesiju. Međutim ukoliko planirate da započnete časove joge kod kuće ili želite da imate svoju opremu, evo nekih stvari koje će vam biti neophodne.

Za početak ono što bi trebalo prvo da nabavite jeste prostirka za jogu. Podloga je nešto bez čega ćete teško izvesti sve poze koje joga zahteva.

Hata joga je najblaži i najrelaksirajući oblik joge. U okviru ove tehnike ima dosta pauza između položaja gde ćete se opuštati na vašoj podlozi. Kako bi vam ugođaj i doživljaj bio potpun potrebno je da vam podloga bude udobna. Sa druge strane dovoljno je udobna za vaša leđa i kosti, kako biste izbegli šansu od povreda. Vašim leđima će pružati dovoljnu potporu kako bi se vaši mišići aktivirali.

yoga blok
bež
tamno siva
crna
ljubičasta
plava
roze
siva
zelena

Joga fitnes blok

790,00 RSD
Penasti, mekani, neklizajući joga blokovi za pilates, jogu, meditaciju – oprema za jogu - joga blokovi za vežbanje Joga blok je napravljen od EVA pene. Možete ga postaviti ispod laktova ili kolena tokom vežbanja i na taj način olakšati svaki trening. Tokom treninga više ne morate da trpite bol od tvrdog poda ili nedovoljno meke podloge za vežbanje. Joga blokovi se mogu koristiti i kao dodatno pomagalo uz neke vrste treninga. Veoma su lagani tako da ih možete poneti sa sobom gde god želite da trenirate.
teget
crna
plava
roze

Joga prostirka

1.690,00 RSD
Prostirka za vežbanje – podloga za trening – joga strunjača za vežbanje - fitnes oprema Joga prostirka za jogu i pilates je savršeno rešenje za vežbanje kod kuće. Napravljena je od TPE gume koja je otporna, dugovečna i veoma udobna i meka. Prostirka dolazi zajedno sa torbom u koju se lako spakuje i može se nositi bilo gde. Ne zauzima puno mesta tako da je možete odložiti negde bez brige da će vam smetati do sledećeg treninga. Vodootporna je, tako da joj znoj ili voda ne mogu smetati. Sama prostirka je obeležena tako da vam pomogne da nađete i zapamtite odgovarajući položaj za svaku vežbu. Ne samo da vam trening čini ugodnijim, već vas i usmerava da trenirate na pravilan način.

Pored prostirke ono što Vam može pomoći i što može biti korisno pogotovo u početku su jednostavni joga blokovi. Oni izgledaju kao ciglice od stiropora. Prave se u različitim bojama i dezenima. Čvrsti su i veoma lagani. Napravljeni su tako da vam budu potpora prilikom izvođenja asana.

Joga blokovi Vam u početku mogu služiti za olakšanje položaja i potporu u povećenju fleksibilnosti ali kasnije vam oni mogu pomoći u povećanju izazova prilikom vežbanja. Sa njima ćete moći učititi položaje još izazovnijim i težim.

Takođe ono što bi vam pomoglo prilikom praktikovanja joge jeste adekvatna odeća. Potrebno je da se osećate udobno i ugodno.

Sa ovim osnovnim elementima trebalo bi da vam praktikovanje joge bude olakšano i ugodno, a vaše je samo da počnete.